Billig forbrukslån til ferien

Av | oktober 9, 2016

Lyst til å reise utenlands, men mangler du penger på konto? I så fall kan det være aktuelt med et lån til ferien, og kanskje spesielt dersom man skal ut og reise før juni – altså før feriepenger og eventuelle skattepenger. Mange foretrekker å reise til varmere strøk når det er vinter her hjemme, men da kan det være vanskelig å ha nok penger på konto. I så fall kan det være en gunstig løsning med lån til ferien, som betales tilbake når man får feriepenger eller lignende.

Gunstige lån for reiser

Et gunstig lån til ferien vil først og fremst være i form av et forbrukslån. Dette fordi dette er en lånetype som er uten sikkerhet, som betyr at du ikke trenger å stille med pant i eiendom for å ta opp lånet, samtidig som du kan bruke pengene på akkurat hva du vil. De fleste andre lån på markedet binder kapitalen opp mot bolig, bil, båt eller lignende. Følgelig er dette en meget gunstig type lån, og det behøver ikke å koste skjorta å betale ned lånet heller.

Typisk vil effektiv rente ligge på rundt 15 prosent for et lite forbrukslån til ferien. Da snakker vi gjerne om lånesummer under 50 000 kroner, som absolutt bør holde for å få familien en tur utenlands. Her gjelder det også å ikke låne mer enn hva man faktisk har råd til å betale for en ferie. Du kan også få tak i billigste forbrukslån om du låner mer enn 50 000.

Fordeler versus kredittkort

Vi anbefaler ofte at man bruker kredittkort på ferier og reiser, og det er for så vidt mange gode grunner til det, men det mange ikke er klar over er at rentene begynner å løpe fra første dag når man gjør uttak i minibanker. Da gjelder altså ikke den halvannen måned lange rentefrie nedbetalingsperioden som mange kredittkort har, og man må betale en nokså høy rente fra første stund.

Dette gjør at vi like gjerne kan anbefale et forbrukslån, der rentene også begynner å løpe med en gang, men der nedbetalingen er langt gunstigere. Ikke minst så er renten ofte bare halvparten enn hva den er ved et kredittkort, men avdragsfrihet og fleksibel nedbetaling er som regel langt mer enklere med et slikt lån. Et lån til ferien kan også enkelt betales ned over flere måneder – for eksempel så kan man bruke ett år på å betale ned ferien i stedet for å spare i den samme perioden.

Slik får du lån til ferien

For å få et lån til ferien, så må du være minst 18 år gammel, ikke ha betalingsanmerkninger og ha en inntekt som matcher med det lånet du ønsker. Vi anbefaler at man søker om lån gjennom en låneformidler som videresender søknaden din til flere banker. Da øker du sjansen for å få innvilget lånet, og ikke minst så vil du trolig få et langt bedre tilbud ettersom bankene nå «kriger» om å få deg som kunde. Her kan du selv velge og vrake i de rimeligste bankene, og unngå de useriøse aktørene.